Een Payroll & HR Operations Lead  die de ervaring en/of de potentie heeft om samen met je team de ambitie van GroupM en WPP waar te maken!


Jij hebt lef en durft anders te denken. Van pittige vraagstukken in een organisatie in verandering word jij enthousiast. Jouw oplossingen zijn vernieuwend, zeker niet standaard maar altijd met oog voor het individu. Daarbij schakel je snel, weet je mens en materie te verbinden en ben je sterk in het initiëren en begeleiden van projecten. En uiteraard versta je je vak, deel je je kennis graag en noemt men jou ook wel de wandelende Wikipedia op het gebied van payroll & HR operations.

Wat je zoal doet.
Je bent samen met je team (5 direct reports) verantwoordelijk voor de dagelijkse Payroll & HR Operations processen van GroupM. Hierbij moet je denken aan salarisverwerking, correspondentie, loonaangifte en uitvoering/naleving van wet- en regelgeving. Dit doe je in nauwe samenwerking met de HR Adviseurs (3fte) en de Compliance Manager. Je levert een actieve bijdrage aan de brede HR agenda. Je adviseert gevraagd en ongevraagd en denkt mee over onderwerpen op het snijvlak van Payroll & HR operations en HR beleid. Een belangrijke ‘opdracht’ is dat je de Payroll en HR operations processen door ontwikkelt en professionaliseert. Dit betekent ook dat je je team aanstuurt, hen coacht en inspireert zodat een ieder zich als professional en als mens verder kan ontwikkelen.

De ambitie.
WPP heeft de ambitie om in de loop van volgend jaar een gecentraliseerde HR organisatie in te richten voor meer dan 10 WPP merken en circa 1000 medewerkers. De afdeling Payroll & HR Operations neemt  een belangrijke plaats in deze nieuwe HR organisatie. Jij, de Payroll & HR Operations Lead zal een significante bijdrage leveren aan het succes van deze gecentraliseerde services.

Wat vragen we.
Naast een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau breng je zo’n 2 tot 4 jaar leidinggevende werkervaring mee in een vergelijkbare Payroll/HR functie. Een grote pré is als je ervaring hebt met Compensations & Benefits. Daarbij ben je cijfermatig sterk, detail georiënteerd en ben je een prettig persoon in de communicatie. Woorden die bij je passen zijn: energiek, oplossingsgericht, teamspeler, iemand om op te bouwen, strategisch denker en -adviseur, hands on en executiekracht. En bottom line ben je gewoon een leuke en fijne collega met een gezonde dosis humor.

Wat bieden we.
Een positie binnen het grootste marketingcommunicatie bureaunetwerk van de wereld. Waar de communicatie open is, de werksfeer goed en waarin iedereen zichzelf kan zijn. Uiteraard zijn de arbeidsvoorwaarden goed en ontwikkelmogelijkheden meer dan goed. Én we bieden je een prachtige werkomgeving met uitzicht over de Amstel, met onwaarschijnlijk goede lunches (check IG @Amsteldok.eats!), vrijdagmiddag borrels en events op de rooftop aan de Amstel en een WPPcard met perks.

Over GroupM.
GroupM is een dochter van WPP, bekend als het wereldwijde advertising conglomeraat. GroupM voert activiteiten uit voor o.a. de mediabureaus Wavemaker, Mindshare en MediaCom. Daarnaast worden binnen GroupM verschillende activiteiten centraal aangestuurd en verwerkt, zoals Digital Data Hub, Business Intelligence, HR, Administratie, Proces Management, Marketing Intelligence, Trading en Quality Management.

GroupM is een dynamisch, jong en ambitieus bedrijf waar, wereldwijd gezien, met duizenden (Young) Professionals wordt gewerkt voor de mooiste klanten. Zo hebben we in Nederland alleen al honderden collega’s in Amsterdam, Eindhoven en Sittard die werken voor klanten zoals Unilever, KPN en Netflix.

Het HR team.
Het HR team ondersteunt de organisatie bij het realiseren van haar strategie en doelstellingen. Hierin worden de uitdagende vraagstukken met betrekking tot in-, door en uitstroom opgepakt en aangepakt. Het HR team bestaat momenteel uit de Manager HR, 3 HR Adviseurs, 3 HR Assistants en 2 Payroll Specialisten.

Interesse.
Is deze vacature wat je in gedachten hebt voor je volgende stap in je carrière? Dan komen we graag in contact met je. Dit kan door een mail  te sturen naar contact@brandsinc.nu of app naar 06 4412 5855.