Deze vacature is vervuld.
Voor MediaCom in Amsterdam zoeken we een ervaren senior communications planner. Gaat het bij jou niet om de afzonderlijke delen, maar wil jij juist de connectie maken en kansen creëren tussen merken, mensen, content? En zo de gehele media-performance voor een van de grootste klanten van MediaCom naar een hoger niveau brengen?  Dan is deze vacature waarschijnlijk wat voor jou!

logo_MediaCom

Als senior communications planner werk je in een Communications Team. Je bent primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling van en advies over geïntegreerde  communicatieplannen, het optimaal verlopen van de processen en voor de klanttevredenheid van je klanten.

wat maakt deze rol uniek
> je werkt met de meest geavanceerde tools binnen de branche.
> je vrijheid en verantwoordelijkheid zijn groot bij MediaCom mede door de teamstructuur waarbij jij als planner je echt kunt focussen op de inhoud; strategie, adviseren van klanten en het ontwikkelen van plannen. De uitvoer van de plannen (o.a. projectmanagement, campagnemanagement, optimalisatie) ligt vooral bij de Executive.
> intensieve samenwerking en kennisdeling met FreshFruit (onderdeel van de GreenhouseGroup) bij het behalen van de maximale ROI (o.a. paid search, media-inkoop (CPM en performance), realtimebidding (RTB) en creative development werken maximaal samen)

de belangrijkste resultaatgebieden …
> ontwikkelen van m.n. digital communications plannen (gehele communicatiemix) met als uitgangspunt de consument en de ontwikkeling van het merk
> optimaliseren van het planningsproces en zorgdragen voor operational effciency & excellence
> klanttevredenheid; op het gebied van account management (primaire / dagelijkse aanspreekpunt) en communicatieplanning
> samenwerking met en aansturing van buying / inkoop en andere afdelingen binnen GroupM
> signaleren & activeren van kansen om merken te ontwikkelen (verbeteren relatie, verbreding werkzaamheden & verhogen inkomsten)
> aansturing & begeleiding van de communications executive en -planners

jij…
> hebt een HBO / WO werk- en denkniveau (opleiding in communicatie en/of commerciële economie is een pré, passie voor media, communicatie en onderzoek een vereiste)
> hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring bij reclame- of mediabureau als planner of strateeg
> hebt strategisch inzicht en kennis omtrent consumer insights
> beschikt over de volgende competenties: pro-actief & ondernemend, klant- & resultaatgericht, uitstekende beheersing van de Engelse taal (in woord en geschrift), vaardig met tools & systemen, team player, contactueel & sociaal vaardig en stress-bestendig.

we bieden…
> goede arbeidsvoorwaarden
> een klantportfolio waar je blij van wordt en waarvan sommigen tot de grootste klanten wereldwijd behoren
> een open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn
> een groot nationaal en  internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP)
> betrokken en enthousiaste collega’s en samenwerking met de beste business partners, creatieve bureaus en exploitanten in de markt

over MediaCom…
MediaCom (onderdeel van GroupM) verzorgt de planning & media buying voor uiteenlopende klanten in Nederland en internationaal. De aanbevelingen zijn gebaseerd op consumer insights en leiden tot business resultaten. De inkoopresultaten zijn volgens onafhankelijke media auditors elk jaar ongeëvenaard. Met trots kunnen zij aansprekende bedrijven als P&G, Shell, T-Mobile, H&M en Mars tot hun klanten rekenen. Maar ze werken overigens net zo graag voor minder bekende klanten. Onderstaand een filmpje met een korte impressie wat MediaCom internationaal doet.

De cultuur binnen MediaCom is gebaseerd op nieuwsgierigheid en resultaten. En is gericht op het stimuleren van een frisse kijk op uitdagingen, het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden en het aanmoedigen van innovatie. Er is een open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn.

interesse…
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en spreekt deze mooie inhoudelijke functie bij MediaCom je aan? Mail dan je cv naar nicolette@brandsinc.nu en vermeld in de onderwerpregel van je mail ‘srCP’. Heb je vragen of wil je meer informatie over de functie stuur een mail en we nemen snel contact met je op.