We zijn op zoek naar een teamlead video voor GroupM in Amsterdam. Heb jij minimaal 3 jaar ervaring in online advertising en/of technologie en wil je de stap naar leidinggeven maken? Dan is dit je kans!


locatie                                     : Amsterdam
dienstverband                       : fulltime
soort vacature                       : nieuwe rol
relevante werkervaring       : minimaal 3 jaar in Online Advertising/Technologie
skills                                        : Programmatic specialist OLV en/of Display, operationele programmatic DSP (DV360, AppNexus etc.) en platform kennis (DMP, Google Ads,) en kennis van het Digital Marketing Eco-systeem
opleidingsniveau                  : WO werk- en denkniveau

wat houdt het in.    Het Video team in Amsterdam maakt onderdeel uit van een geïntegreerd team van digitale specialisten (Digital Data Hub). De teamlead rapporteert hiërarchisch aan de Strategist binnen een agency klantteam en je stuurt een team van zo’n 4 video specialisten aan. Omdat het een nieuwe rol is bouw je dit team zelf op.

Je rol is die van meewerkend voorman, naast het coachen, begeleiden en aansturen van je team, ben je verantwoordelijkheid voor het bedenken, inrichten, monitoren en optimaliseren van je campagnes in o.a. DV360, AppNexus. De data-geek in jou loopt warm voor analyses die je maakt om de campagnes elke dag opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Of het nu om branding KPI’s of media-doelstellingen gaat, jij gaat altijd voor het beste resultaat en impact voor de adverteerders. Je maakt gebruik maken van de meest geavanceerde advertentietechnologie in de markt, waaronder een intern ontwikkeld AI optimalisatie tool en online dashboards. Na afloop trek je heldere conclusies en deel je je aanbevelingen op een professionele manier met de klant. Ook ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en promoten van innovatie oplossingen op het gebied van Programmatic video en audio binnen GroupM en naar de klanten. Genoeg uitdaging dus!

Het Digital Data Hub-team.    Het geïntegreerd team van digitale specialisten bestaat uit: Strategists, Team Leads, Display en Video Specialisten, Campaign Managers en Tech, Supply en Data Lead. De video specialist rapporteert hiërarchisch aan de video teamlead binnen het agency klantteam. Tevens werk je nauw samen met Greenhouse.

Welke soft skills neem je mee?    Je bent een people manager die zijn/haar team naar een hoger niveau weet te brengen door coaching en begeleiding. Je bent resultaat- en klantgericht maar vindt het leveren van kwaliteit zeker zo belangrijk. Je neemt initiatief, hebt overtuigingskracht en bent inmiddels een echte autoriteit op digital vlak.

Wie we zijn?     Wij zijn de Digital Data Hub van GroupM, een dynamisch, jong team met 45 ambitieuze vakidioten. Het team verzorgt online trafficking voor klanten van alle mediabureaus van GroupM (Mindshare, MediaCom en Wavemaker), waaronder Unilever, IKEA, Vodafone, Volvo, Nivea, Netflix, Fox Sports, Chanel en Subway.  Je krijg de ruimte om jezelf door te ontwikkelen op een voor jouw specifiek terrein, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering, brand safety of Connnected TV. Uiteraard met veel aandacht voor trainingen zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen tot vakspecialist en professional.

Interesse?     Stuur een mail naar nicolette@brandsinc.nu of bel/whap naar 06 4412 5855. En heb je nog vragen? Mail dan ook en we nemen snel contact met je op.