Skip to main content

fcb | allround projectmanager – VERVULD

Deze vacature is inmiddels ingevuld.
Voor FCB in Utrecht zoeken we een ervaren allround Projectmanager (28 – 36 uur). FCB is het Arbeidsmarktfonds dat zich inzet voor een goed werkende arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden voor de branches jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Hiervoor werken ze actief samen met werkgevers- en werknemersorganisaties. Met een klein en dynamisch team van professionals faciliteert en ondersteunt FCB deze 3 sectoren op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken door projectgericht verschillende onderwerpen en complexe vraagstukken op te pakken. Ben jij een doener die ervaring heeft met het uitvoeren van projecten en kennis heeft van arbeidsmarkthema’s (binnen de branches kinderopvang, jeugdzorg en sociaal werk)? Spreekt dit je aan? Zo ja, dan hoor ik graag van je.

Over de rol en FCB…
Voor de groep projectleiders zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren collega. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten, werk je nauw samen met je collega projectleiders en leid je verschillende projectteams, waarin ook collega’s van communicatie en onderzoek zijn betrokken. Samen met de coördinator projecten en diensten en de medewerkers dienstverlening is het team verantwoordelijk voor de realisatie van ons aanbod.

Met de branchespecialisten en -secretarissen heb je regelmatig contact over de inhoudelijke programma’s op het gebied van de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld over het behouden van medewerkers voor de kinderopvang, het blijven ontwikkelen van professionals in sociaal werk of het vergroten van werkplezier in jeugdzorg.

Ben jij een ervaren projectleider die houdt van organiseren, samenwerken en netwerken? Ben je gespecialiseerd in thema’s als behoud, instroom, werkplezier, opleiden of duurzame inzetbaarheid? Lijkt het je leuk om met werkgevers- en werknemersorganisaties samen te werken en oplossingen te ontwikkelen die goed aansluiten bij waar jeugdzorg, sociaal werk of kinderopvang behoefte aan heeft?

FCB bevindt zich in een fase van ontwikkeling, waarbij de betrokkenheid met het werkveld verder wordt uitgebouwd en daarnaast worden de interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. De rol van projectleider is dus zeker niet in beton gegoten, maar biedt juist veel ruimte en flexibiliteit om het op jouw manier te doen en aan deze ontwikkeling een bijdrage te leveren.

Jij…

 • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding
 • Je bent een ervaren projectleider, projectmanagement kent voor jou geen geheimen
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, vanaf de start tot en met de afronding
 • Je bent communicatief sterk
 • Je hebt ervaring met arbeidsmarktthema’s en affiniteit met kinderopvang, jeugdzorg en sociaal werk
 • Je bent een verbinder en beschikt over een relevant netwerk
 • Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en interventies
 • Je werkt met plezier, zelfstandig en samen met collega’s

FCB biedt jou…

 • Een veelzijdige functie in een maatschappelijke organisatie.
 • Een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op vast dienstverband.
 • Salaris volgens Cao Sociaal Werk, schaal 10; inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget (IKB) dat je naar eigen keuze in tijd of geld (18,7% van je salaris op basis van fulltime) kunt opnemen. Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en bovenwettelijk verlof zijn hier onderdeel van.
 • Een goede pensioenregeling, loopbaanbudget (1,5%), scholingsmogelijkheden, thuiswerkvergoeding en laptop in bruikleen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een klein team van ongeveer dertig bevlogen collega’s in een dynamische organisatie.
 • De mogelijkheid om hybride te werken tussen ons kantoor in Utrecht en thuis.

Over FCB…
FCB is het arbeidsmarktfonds van en voor alle 200.000 werknemers en bijna 5.000 werkgevers in de branches jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Elke branche wordt vertegenwoordigd door een afvaardiging van werkgeversorganisaties en vakbonden. Zij stimuleren en ondersteunen werkgevers en werknemers op alle terreinen van de arbeidsmarkt en cao en werken samen aan thema’s als werving, behoud, ontwikkeling en gezond en veilig werken. En nemen besluiten om producten, tools, trainingen, bijeenkomsten en campagnes aan te bieden met fondsmiddelen zodat medewerkers hun werk gezond, veilig en met plezier kunnen doen. Deze producten worden aangeboden via www.jeugdzorg-werkt.nl, www.kinderopvang-werkt.nl en www.sociaalwerk-werkt.nl en verspreid via de gelijknamige kanalen.

Interesse…
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Laat het ons weten en mail ons jouw CV. Dit kan naar Nicolette en zij neemt snel contact met je op. Heb je vragen? Ook dan kan je Nicolette mailen.